Gokverslaving

background
Berg en Regenboog

Af en toe gokken kan een plezierige bezigheid zijn. Maar wanneer gokken verslavend wordt, kan het een zware tol eisen op het leven, de financiën, de gezondheid en het welzijn van gokkers en hun geliefden.

Dwangmatige gokkers kunnen binnen enkele uren of dagen een enorm geldbedrag winnen of verliezen. De euforie die gepaard gaat met gokken, kan zo bedwelmend worden dat gokkers blijven spelen om hun high te herwinnen.

Ooit werd er alleen in casino’s gegokt, maar tegenwoordig zijn er vele vormen van gokken. Wedden, gokken en wedden vinden 24/7 online plaats en treffen beide geslachten, van tieners tot volwassenen. Uit gegevens blijkt dat ongeveer 21 miljoen mensen lijden aan dwangmatig gokken, maar minder dan 10% van hen zal hulp zoeken bij behandelcentra voor gokverslaving. Het verkrijgen van behandeling voor dwangmatig gokken kan helpen dit destructieve proces aan te pakken en mensen weer volledige controle over hun leven te geven.

Wat zijn de algemene symptomen van gokverslaving?

Er zijn veel tekenen van gokverslaving. Het identificeren van deze tekenen zou de eerste stap in de richting van het krijgen van hulp moeten zijn. Het is belangrijk om de tekenen van dwangmatig gokken te herkennen, zodat u eventuele schadelijke effecten kunt voorkomen:

Het plaatsen van zeer grote weddenschappen of het nemen van meer gevaarlijke risico’s, zoals lenen uit illegale bronnen:

  • Onvermogen om de drang om te gokken te weerstaan
  • De controle verliezen over de hoeveelheid geld die tijdens een goksessie wordt uitgegeven
  • Problemen op het werk ondervinden als gevolg van gokken
  • Stiekem doen over gokactiviteiten
  • Een grote hoeveelheid contant geld hebben dat plotseling verdwijnt
  • Aanvragen van nieuwe creditcards zonder waarneembare behoefte aan geld
  • Wegblijven van familie, vrienden en hobby’s om te gokken
  • Liegen over uitgavengewoonten
  • Veel tijd online doorbrengen zonder over de activiteit te praten

De gevolgen van gokverslaving

Als u worstelt met een gokverslaving, kunt u het gevoel hebben dat u het moet verbergen uit schaamte of een verlangen naar geheimhouding. Maar hoe langer u wacht met hulp zoeken, hoe ernstiger gokverslaving uw relaties, uw werk en de stabiliteit van uw leven kan beïnvloeden. Gokken heeft niet alleen invloed op het individu dat worstelt om zijn gedrag onder controle te krijgen. Het heeft verstrekkende gevolgen die invloed hebben op het leven van iedereen om hen heen. Deze verslaving kan invloed hebben op uw:

Familie en vrienden: Probleem gokken is hartverscheurend om mee te maken, vooral voor degenen die het dichtst bij je staan. Wanneer het niet gecontroleerd wordt, kan gokken leiden tot emotionele verwaarlozing, irrationeel gedrag, intense stemmingswisselingen, geheimhouding, explosieve ruzies en financiële instabiliteit. Al deze factoren en meer kunnen uw naaste relaties onder druk zetten, wat kan resulteren in kinderen die worstelen met verlatingsproblemen, huwelijksproblemen en gebroken vriendschappen.

Werk: Het is niet ongewoon voor mensen met gokverslavingen om hun baan te verliezen. Probleem gokken kan ervoor zorgen dat u afgeleid wordt of zelfs het werk overslaat. Het kan ook interfereren met het werk relaties en promotiekansen.

Financiën: Als u doorgaat op de weg van dwangmatig gokken, is financiële verwoesting onvermijdelijk. Dit gedrag kan invloed hebben op uw vermogen om een stabiel inkomen te verdienen, en veel mensen die worstelen met deze vorm van verslaving nemen hun toevlucht tot het uitputten van creditcards, het aangaan van grote leningen of zelfs stelen.

Gemeenschap: Gokverslaving kan een zware last leggen op grotere gemeenschappen, wat leidt tot meer middelengebruik problemen, overbelaste openbare hulpprogramma’s en overweldigende economische kosten.

Onze behandelingsmethoden voor gokverslaving

Behandeling voor pathologisch gokken of gokverslaving is zeer effectief. Als de persoon die gokt kan toegeven dat hij hulp nodig heeft, dan kan de volgende therapie werken:

Cognitieve gedragstherapie (CGT): De therapeut daagt de verkeerde overtuigingen van de persoon uit en vervangt ze vervolgens door nieuwe en meer accurate overtuigingen. Tijdens CGT, veranderen de gevoelens van de persoon, en ze veranderen hun gokgedrag.

Medicatie: Antidepressiva kunnen eventuele gelijktijdige problemen zoals depressie en angst behandelen. Dit kan de drang om te gokken verminderen. Narcotische antagonisten kunnen ook het verlangen om te gokken verminderen.

Steungroepen: Deelnemen aan een dwangmatig gokken steungroep kan individuen een kans om te genieten van zelfhulp. 12-stappen fellowships zoals die worden aangeboden bij Gateway kunnen mensen ook helpen aanmoediging te krijgen om zich te onthouden van gokken.

De Liegerad: een ligfiets waarmee de fietser half liggend of liggend op zijn rug kan rijden, zelden op zijn buik. Deze vorm van buiten therapie heeft uitstekende resultaten, volgens het laatste onderzoek.

Hoe vindt u de beste behandelingsfaciliteit voor gokverslaving?

Het vinden van de juiste gokverslaving behandelingsprogramma voor u of uw geliefde kan een lang proces zijn. Wij kunnen u helpen. Ons personeel is in staat om uw unieke situatie te bespreken en u te helpen identificeren welk programma of behandelingsopties u en uw familie kunnen helpen om van de gokverslaving te ontsnappen.