Over

background
Fietser in de Bocht

Verslaving is een ziekte en wordt als zodanig erkend door de Rainbow Recumbent Medical Council. Verslaving komt voor in elke geografische, sociale en economische omgeving. Rainbow Ligfiets biedt de enige realistische kans op herstel voor verslaafden die verslaafd zijn aan gokken of aan enig ander dwangmatig misbruik. Voor de overgrote meerderheid van verslaafden zal herstel en rehabilitatie alleen mogelijk zijn met professionele, medische en therapeutische steun in een van de gespecialiseerde gokrehabilitatiecentra; het overwinnen van verslaving alleen is een zeldzaamheid. Rainbow Ligfietsen is opgericht met één doel: het geven van advies en steun aan verslaafden en hun gezinnen en vrienden. Wij werken met een breed netwerk van rehabilitatieklinieken en -centra om ervoor te zorgen dat onze cliënten de veiligst mogelijke behandeling en de best ondersteunde gokrehabilitatieprogramma’s ondergaan.

Op zoek naar een centrum voor verslavingsbehandeling?

Het vinden van het juiste behandelingscentrum voor verslaafden is niet zo eenvoudig als het zoeken op het internet naar een afkickcentrum voor gokken in de buurt of een particulier afkickcentrum. Natuurlijk zijn financiën een belangrijke factor bij het maken van beslissingen, vooral voor een klinisch behandelingsprogramma, en wij zullen met uw budget werken om de best mogelijke behandelingscentra voor gokverslaving te vinden, maar het gaat echt meer om de soorten behandeling en de interne faciliteiten die elke kliniek biedt.

Een divers team van vooraanstaande deskundigen

Rainbow Ligfietsen is de thuisbasis van een divers team van therapeuten, waarvan velen zijn gepubliceerd en vooraanstaande deskundigen zijn in hun vakgebied. Onze vooraanstaande specialisten zetten zich in om de beste zorg te bieden aan iedereen die bij ons hulp zoekt, en zijn er trots op dat zij de zorgvrager centraal stellen in hun behandeling en rehabilitatieproces. Deze aanpak zorgt ervoor dat gebruikers worden toegewezen aan de expert die het beste past bij hun behoeften en profiteren van een echt op maat gemaakt programma dat de meest positieve resultaten oplevert voor hen als individu.

Wij zorgen er ook voor dat onze specialisten zich voortdurend professioneel ontwikkelen om te garanderen dat hun praktijk wordt geleid door het meest recente onderzoek en voldoet aan de robuuste richtlijnen van het National Institute for Health and Care Excellence (NICE), en andere relevante normen.

Veiligheid, kwaliteit en naleving

Alle aanbieders van gezondheidszorg, specialistische diensten en sociale zorg hebben de verantwoordelijkheid om te streven naar uitmuntendheid in hun diensten, en om gebieden te identificeren die voor verbetering vatbaar zijn. Het is onze belofte om de hoogste normen te leveren op het gebied van veiligheid, kwaliteit, zorg, behandeling en onderwijs voor de mensen die wij ondersteunen. Wij zijn ook wettelijk verplicht om aan te tonen hoe wij deze belofte in de praktijk brengen, en om aan te tonen dat wij in al onze diensten consistent hoge normen kunnen bereiken.

Ons doel en gedrag

De gedragsregels die Rainbow Ligfietsen nastreeft zijn:

  • Mensen op de eerste plaats – we stellen de behoeften van onze dienstgebruikers boven alles;
  • Ondersteunend zijn – we steunen onze collega’s, onze dienstgebruikers en hun families wanneer zij ons het meest nodig hebben;
  • Integer handelen – we zijn eerlijk, transparant en fatsoenlijk. We behandelen elkaar met respect;
  • Positief zijn – we zien het beste in onze dienstgebruikers en in elkaar, en we streven ernaar dingen voor elkaar te krijgen.