De stadia van het gokken stoornis

Gokken is zeer genormaliseerd in onze cultuur, met ongeveer 85% van de Amerikaanse volwassenen die ten minste eenmaal in hun leven gegokt hebben, en 65% in het afgelopen jaar. Hoewel veel mensen kunnen gokken zonder verslaafd te raken, zijn er veel risico’s aan verbonden als het gaat om het inzetten van een hoeveelheid geld.

Om een familielid te helpen die worstelt met gokken, of om te voorkomen dat je zelf een gokverslaving ontwikkelt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de tekenen van elke fase van een gokverslaving.

Hoe een gokverslaving zich ontwikkelt

In veel gevallen begint gokken als ontspanning of als een manier om te ontspannen na een lange dag, maar het kan ook worden gebruikt als een afleiding van onaangename situaties of emoties. Gokken wordt een probleem wanneer het iets wordt dat moeilijk te controleren is en uw leven begint te verstoren of uw geestelijke gezondheid schaadt.

Een gokverslaving kan zich op verschillende manieren ontwikkelen. Sommige mensen worden bijvoorbeeld tot gokken verleid door het aanbod van gratis spelen op online goksites. Omdat er in eerste instantie geen geld mee gemoeid is, lijkt het een onschuldige mogelijkheid. Echter, dit schijnbaar onschuldige aanbod kan juist datgene zijn dat leidt tot de eerste fase van een gokstoornis.

De winnende fase

De belangrijkste manier waarop een persoon verslaafd raakt aan gokken is door het ervaren van een grote winst, of een reeks van overwinningen. Winsten zijn gebruikelijk in spellen die gratis te spelen zijn, omdat het huis geen geld verliest als de persoon wint. Deze spelen staan de gokker toe om vaker te winnen om hun vertrouwen op te krikken zodat zij geloven dat zij evenveel kunnen winnen wanneer er echt geld mee gemoeid is.

Zodra hij een winstpartij meemaakt, kan de gokker geloven dat hij een talent of vaardigheid heeft om te gokken, en dat hij zal blijven winnen. Deze fase is meestal van korte duur, omdat winnen niet gebaseerd is op vaardigheid, en ondanks de illusie van controle, zijn de kansen niet in het voordeel van de gokker.

Zee en Regenboog

Het stadium van verliezen

Nadat de gokker de winnende fase heeft ervaren, is het onvermijdelijk dat de verliezende fase volgt. Omdat hij al heeft ervaren hoe het voelt om te winnen, zal de gokker het veel moeilijker hebben om te stoppen nadat hij een grote som geld heeft verloren.

Tijdens de verliezende fase kunnen er enkele kleine winsten zijn die de hoop van de gokker om te winnen levend houden, maar het gewonnen bedrag is meestal zeer minimaal in vergelijking met het verloren bedrag.

Voor sommige mensen kan een aanzienlijk verlies een teken zijn om te stoppen met gokken, maar een dwangmatige gokker gelooft dat de volgende grote winst net om de hoek ligt. Op deze manier denken kan immense schade aanrichten aan de gokker, en kan het zo maken dat gokken niet eens leuk meer is.

Op dit punt begint de gokker geobsedeerd te raken door het gokken, hij kan geld gaan lenen, en liegen tegen dierbaren over waar hij zijn tijd en geld aan uitgeeft.

De wanhoop fase

Gokkers jagen verliezen na wanneer ze wanhopig zijn om wat van hun geld terug te winnen. Zij kunnen hun toevlucht nemen tot het extreme van stelen en liegen tegen hun dierbaren. Ze worden vaak overspoeld met schaamte en schuldgevoelens, en kunnen te maken krijgen met relatieproblemen.

Echter, ondanks dat ze erkennen dat ze niet kunnen stoppen met gokken, voelen ze zich hopeloos en niet in staat om hun gokken onder controle te houden. Als een gokker dit stadium bereikt, is het gebruikelijk dat ze een drugsgebruik stoornis ontwikkelen, en lijden aan extreme depressie en / of angst.

Hoe te stoppen met het najagen van verliezen

Realiseer je dat het huis altijd het voordeel heeft. Ook al geven ze je de illusie dat je controle hebt over het spel dat je speelt – je hebt het niet in de hand, omdat de uitkomst niet afhankelijk is van jouw vaardigheid.

Gok niet meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Waardeer uw zuurverdiende geld door een budget vast te stellen en u daaraan te houden.

Weet dat je jezelf aan niemand hoeft te bewijzen. Je bent geen mislukkeling omdat je je verliezen niet kunt terugwinnen. Onthoud dat deze spellen ontworpen zijn om je verslaafd te houden en ze proberen je ervan te overtuigen dat veel winnen haalbaar is, terwijl dat in werkelijkheid zeer onwaarschijnlijk is.